SA NU LASAM INCENDIILE SA NE STRICE SARBATORILE!

Sărbătorile de iarnă reprezintă momente magice ce reunesc familiile in jurul unui simbol: bradul de Crăciun! Aceste momente rămân permanent in amintirea noastră ca unele dintre cele mai fericite clipe petrecute alături de cei dragi. Pentru a nu acoperi clinchetul clopoţeilor cu zgomotul produs de sirenele maşinilor de pompieri, trebuie sa respectaţi următoarele reguli de prevenire a incendiilor: 

 • Nu aprindeţi artificii sau lumânări in bradul de Crăciun (sau in apropierea acestuia). Indiferent ca este natural sau artificial, acesta se poate aprinde rapid conducând la incendierea locuinţei!

 • Nu utilizaţi instalaţii/decoraţiuni electrice cu defecţiuni sau improvizaţii! Puteţi provoca astfel un incendiu.

 • Nu solicitaţi excesiv instalaţia electrica prin utilizarea simultana a mai multor aparate electrice a căror putere însumata poate depăşi puterea instalaţiei electrice a locuinţei dumneavoastră!

 • Nu amplasaţi bradul de Crăciun in apropierea surselor de căldura: sobe, calorifere sau alte mijloace de încălzire!

 • Nu utilizaţi lumânări sau alte surse de aprindere cu flacara deschisa in apropierea materialelor combustibile sau inflamabile!

 • Nu amplasaţi materiale combustibile sau inflamabile in apropierea surselor de căldura! Nu lăsaţi sobele cu focul aprins atunci cand părăsiţi locuinţa sau înainte de culcare!

 • Decuplaţi aparatele electrice de încălzire la plecarea din locuinţă sau înainte de a va culca!

 • Se interzice copiilor jocul cu petarde, artificii sau alte tipuri de mijloace artizanale pentru producerea de efecte sonore sau luminoase!

   

  IGSU-Coduri meteo-hidro 

  112-Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta

Documente atasate

File Descriere
Ghid privind modul de respectare a normelor de prevenire si stingere a incendiilor la gospodariile populatiei
MĂSURI DE APĂRARE ÎMPOTRIVA INCENDIILOR SPECIFICE SEZONULUI RECE
Ghid practic de prevenire a incendiilor în apartamente
PREVENIREA SITUȚIILOR DE URGENȚĂ
Pentru siguranta noastra
Atentie la incendii
Portile deschise 1
Portile deschise 2
Imagini atasati

ALARMA LA DEZASTRE PREALARMA AERIANA ALARMA AERIANA INCETAREA ALARMEI
5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauza de 5 secunde între ele 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauza de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 6 secunde între ele 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauza de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauza de 2 secunde între ele Un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut
 
 
În cazul unor eventuale probleme de protecția consumatorilor accesați:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Toate drepturile rezervate ©
Orașul Valea lui Mihai
Hosted by: