Spălare programată a rețelelor de alimentare cu apă
14. Iunie 2018
Furnizarea apei potabile se va întrerupe în intervalul orar 05 – 18.
20. Aprilie 2018
COLEGIUL AGRICOL NR. 1 VALEA LUI MIHAI PARTICIPĂ LA ULITIMA MOBILITATE TRANSNAȚIONALĂ ÎN CADRUL PROIECTULUI „WE BELIEVE IN A BETTER EUROPE".
Proiectul Erasmus + „We believe in a better Europe”, se derulează pe o perioadă de 3 ani, 2015-2018, cuprinde trei aspecte fundamentale și anume: reciclarea deșeurilor (cantitatea produsă de fiecare țară și identificarea de metode prin care se poate reduce această cantitate), poluarea apei (metode de prevenție a poluării apei, dar și de identificare a unor surse alternative de apă potabilă) și energie electrică ( cum se poate reduce consumul de energie electrică, sau daca se poate prin reciclarea deșeurilor să se găsească noi modalităși de producere a electricitate).
În cadrul proiectului s-au realizat mobilități de predare învățare la care au participat elevi și profesori însoțitori și mobilităși transnaționale la care participă cadre didactice, una din aceste mobilități s-a desfășurat în perioada 19-26 Martie 2018, în Papeete-Tahiti, din Polinezia Franceză, unde au fost prezenți și delegațiile partenerilor de proiect din Polonia și Grecia. La această mobilitate transnațională au participat membrii din echipa de implementare a proiectului : doamna director Zeffer Timea-Erszebet, doamna director-adjunct Derșidan Ștefania-Anica și prof. Andrei Bogdan.
Activitățile vizate în această mobilitate au fost: evaluarea fazelor anterioare ale proiectului, precum și a fazei actuale în care se află proiectul, vizită la școala din Papeete , unde s-a observat desfășurarea orelor din cadrul școlii si cunoașterea specificului școlii , a metodelor și procedeelor didactice. De asemenea au fost realizate și următoarele activități: vizite de documentare, discutarea metodelor de tratare a apei provenită din apa freatică, de mare sau ploaie,modalități de realizare a ultimului produs intelectual, anume, expoziția de apă și deșeuri, care are ca scop conștientizarea populației locale cu privire la consumul excesiv de apă și reciclarea corectă a deșeurilor.
La finalul întâlnirii s-a stabilit o strategie de elaborare a raportului final al proiectului. Pe toată perioada mobilității partenerii și-au manifestat aprecierea și recunoștința fiecăruia dintre ei față de modul responsabil în care s-a lucrat și față de buna desfășurare a tuturor activițăților derulate.
Acest proiect a dat șansa ca micul nostru oraș să fie cunoscut la peste 24 000 de km.
Echipa de proiect