"Pentru o decizie corectă, informează-te!"

16. Octombrie 2018

O nouă activitate la Colegiul Agricol Nr. 1: Pentru o decizie corectă, informează-te!

 

În data de 18 octombrie 2018 este Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane şi cu acest prilej se organizează diferite campanii de prevenire şi prezentări pentru a sensibiliza publicul asupra acestui fenomen larg răspândit şi pentru a creşte gradul de conştientizare a situaţiei victimelor, oferind informaţii despre ce se poate face pentru a evita să cădem în plasa traficanţilor de carne vie. 

În data de 9 octombrie 2018, Colegiul Agricol Nr.1 Valea lui Mihai a găzduit o astfel de activitate de prevenire oferită de specialiştii Fundaţiei Lampas din Oradea pentru elevii din clasa a IX-a. Motto-ul acestei acţiuni utile: Pentru o decizie corectă, informează-te!

Specialiştii Fundaţiei Lampas au început cu o scurtă prezentare teoretică prezentând fapte şocante care au demonstrat că traficul de fiinţe umane este un fenomen real şi nu poate fi ignorat sau tratat ca subiect tabu.

O scurtă introducere teoretică a fost urmată de o conversaţie interactivă. Elevii au pus întrebări specialiştilor cu privire la tema dezbătută, mai mulţi elevi împărtăşind faptul că în imediata lor apropiere cunosc persoane care au fost exploatate în străinătate.

După conversaţia interactivă, elevii au avut o sarcină practică, care s-a realizat cu ajutorul profesorilor de la colegiu şi cu specialiştii fundaţiei. Elevii au fost împărţiţi în mai multe grupe pentru a formula idei pe care ar dori să i le transmită unui prieten care ar dori să lucreze în străinătate. A fost o experienţă extraordinară atât pentru specialiştii şi profesorii prezenţi, cât şi pentru cei 43 de elevi care au conştientizat importanţa şi relevanţa subiectului şi au realizat postere cu informaţii foarte utile. Posterele sunt expuse pe coridorul clădirii principale a Colegiului Agricol Nr.1 Valea lui Mihai.Donare de sânge: 24 octombrie

19. Octombrie 2018

Se organizează donare de sânge la data de 24 octombrie, ora 8 - 12, în incinta Centrului de Sănătate.

Să vă racordați la rețeaua de canalizare

9. Noiembrie 2018

Vor primi scrisoare cei care se pot racorda. Ministerul ne-a atras atenția!

Colectare a deşeurilor reciclabile

16. Octombrie 2018

Campanie cu premii de colectare a deşeurilor reciclabile de la populaţie.

Dezbatere publică privind salubrizarea localității în următorii 2 ani

3. Octombrie 2018

Primăria orașului Valea lui Mihai organizează vineri, la data de 5 octombrie 2018, începând cu orele 18 dezbatere publică.

 
 
În cazul unor eventuale probleme de protecția consumatorilor accesați:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Toate drepturile rezervate ©
Orașul Valea lui Mihai
Hosted by: