Se va schimba modul de colectare a deșeurilor în orașul Valea lui Mihai

13. Octombrie 2020

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare.

 

Stimați cetățeni!

Începând cu data de 24 octombrie 2020 se va schimba modul de colectare a deșeurilor. În cadrul ,, Sistemului Management Integrat al Deșeurilor ,, un proiect implementat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect (ADI) Group Bihor, regulile salubrizării vor fi unitare pentru toți locuitorii Bihorului. Prestatorul de serviciu nu se schimbă, rămâne în continuare firma SC AVE, în schimb se schimbă modul de colectare al deșeurilor și prețul acestora. Colectarea deșeurilor se va realiza periodic pe cinci fracții, în conformitate cu graficul de colectare stabilit de SC AVE. Acest grafic va fi prezentat în momentul încheierii contractului individual de salubrizare. Din data de 02 octombrie 2020, între orele 09,00 și 17,00 cetățenii orașului Valea lui Mihai sunt așteptați în clădirea fostei primării de pe str. Republicii, pentru încheierea contractelor individuale și ridicarea recipientelor/pubelelor noi destinate serviciului nou de salubrizare.Valoarea serviciului de salubrizare este stabilită conform contractului de salubrizare, în funcție de frecvența serviciului, indiferent de câte persoane locuiesc într-o gospodărie. Persoanelor cu gospodării fără contracte de salubrizare, se va aplica o taxă specială de salubrizare, care se adaugă obligatoriu la impozitul pe clădire și/sau teren. În vederea minimalizării contravalorii serviciilor prestate recomandăm încheierea contractelor individuale de salubrizare deoarece în acest caz se va aplica principiul ”platești cât arunci”. Persoanele vârstnice, persoanele care nu se pot deplasa la adresa amintită pentru încheiarea contractului și ridicarea recipientelor/pubelelor sunt rugați să contacteze operatorul, la numărul de telefon: 0359 404848. Operatorul de salubrizare SC AVE , începe colectarea/strângerea pubelelor vechi, în următoarele zile: 15, 19, 20, 21 și 23 octombrie 2020. Practic, în urma golirii pubelelor vechi, care oricum urmau a fi golite în zilele stabilite de până acum, operatorul ridică pubelele goale. Începând cu aceea zi dumneavoastră trebuie să dispuneți de noile recipiente/pubele în care să puteți aduna deșeurile generate din gospodărie, din aceea dată. Fiecare pubelă/recipient are o mărime mai mică, ușor de manipulat, prevăzut cu un chip (identificator electronic) personalizat, prin care se va putea identifica titularul acestora. Este important ca fiecare recipient/pubelă să conțină strict deșeurile permise stabilite prin regulament.

Suntem convinși că orice schimbare în mediul nostru înconjurător ne îngrijorează, avem rețineri față de tot ce diferă față de cum a fost până acum, dar trebuie să acceptăm evoluția modului de salubrizare conform cerințelor impuse de autorități. Vă îndemn pe această cale la calm, înțelegere și cooperare.

Attila Karsai – viceprimarColectarea deșeurilor verzi - 2020

28. Octombrie 2020

Continuăm colectarea deșeurilor verzi în Valea lui Mihai

Joi, 08 octombrie 2020, întrerupere de curent

7. Octombrie 2020

Anunțul distribuitorului

Curățare, întreținere și dezinfectare

15. Septembrie 2020

SC APA CANAL NORD VEST SA

Anunț pentru acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional

8. Septembrie 2020

Orașul Valea lui Mihai demarează acțiunea de primire a solicitărilor pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional, în conformitate cu O.U.G. nr. 133/2020

 
 
În cazul unor eventuale probleme de protecția consumatorilor accesați:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Toate drepturile rezervate ©
Orașul Valea lui Mihai
Hosted by: