Siguranța în mediul online

22. Mai 2019

În data de 14 mai 2019, la casa de evenimente Gödör, am organizat Campania de prevenire "Siguranța în mediul online", la care au participat aproximativ 100 de elevi și 8 profesori.

 

Principalul organizator și sponsor al campaniei a fost Fundația Lampas, care funcționează sub tutela Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului.

Fundaţia în colaborare cu Liceul Tehnologic nr. 1 Valea lui Mihai, au organizat o activitate bogată în informații și activități interactive foarte utile și practice.

Campania de prevenire a început la ora 9 dimineața. După salutul studenților și profesorilor și prezentarea programului, Fundația Lampas a desfășurat o activitate interactivă, cu exemple concrete despre pericolele ascunse ale internetului și cât de important este să selectăm indivizii pe care îi acceptăm în lista noastră de prieteni, care ar putea fi posibili infractori, traficanți cu alte cuvinte cu ușurință putem deveni chiar victime.

Subiectul jocurilor online a fost, de asemenea, discutat care astăzi nu este doar oportunitate de recreere, dar crează și dependență și uneori pune în pericol viața.

După o prezentare teoretică, elevii și-au exprimat opiniile referitoare la această temă, cu exemple concrete și au împărtășit din experiența lor ca victimă a unei forme de exploatare pe internet sau hărțuire. Exemplele sincere și descurajatoare au determinat multe reacții și multe întrebări din partea participanților, probabil pentru că este un subiect foarte apropiat de ei, de noi.

După ce au fost împărtășite experiențele și clarificate întrebările, elevii au fost organizați în grupuri de câte 8 și au primit sarcini practice și creative.

Elevii au avut aproape o oră la dispoziție pentru relizarea unor afișe care să arate pericolele internetului și utilizarea în siguranță a mediul online și a rețelelor sociale. Afișele realizate sunt pline de culoare și imaginație, elevii au simțit importanța temei, iar aceasta s-a reflectat în rezultatul obținut. Evenimentul s-a încheiat cu un prânz comun și o conversație plăcută.

De asemenea, dorim să mulțumim Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului și Fundației Lampas pentru sprijinul acordat și pentru cooperarea lor fructuoasă, precum și directoarei Liceului Tehnologic Nr.1 Valea lui Mihai, Tímea Zeffer-Erzsébet, a profesorilor și elevilor care au participat la această campanie. Suntem bucuroși de realizarea acestei activități utile și de succes.

        Profesor, Gergely TamásTot ce trebuie să știi despre alegerile europene din 2019

23. Mai 2019

În perioada 23-26 mai 2019, europenii vor vota asupra componenței noului Parlament European. Acesta este momentul în care îți poți face vocea auzită.

Colectare a deşeurilor reciclabile: 31 mai, 1 iunie

28. Mai 2019

Campanie cu premii de colectare a deşeurilor reciclabile de la populaţie.

Proiectul PRACTICĂ DE CALITATE - ABSOLVENȚI COMPETITIVI PE PIAȚA MUNCII in cadrul programului ERASMUS +,Actiunea KA 1 VET

13. Mai 2019

Proiectul a debutat în luna septembrie 2018 şi se încheie în august 2020,avand doua fluxuri in Portugalia-Barcelos an scolar 2018-2019 si in Spania-Granada an scolar 2019-2020.

Donare de sânge: 14 mai, 2019

8. Mai 2019

Se organizează donare de sânge la data de 14 mai, ora 8 - 12, în incinta Centrului de Sănătate.

 
 
În cazul unor eventuale probleme de protecția consumatorilor accesați:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Toate drepturile rezervate ©
Orașul Valea lui Mihai
Hosted by: