Tot ce trebuie să știi despre alegerile europene din 2019

23. Mai 2019

În perioada 23-26 mai 2019, europenii vor vota asupra componenței noului Parlament European. Acesta este momentul în care îți poți face vocea auzită.

 

În urma votului care va avea loc în mai 2019 vor fi aleși cei 751 eurodeputați care ne vor reprezenta la nivelul UE până în 2024.

Ce trebuie să știi

Este important să ai în vedere anumite detalii privind legislația electorală, precum vârsta minimă de votare sau votul în diaspora, care diferă de la țară la țară. Pe site-ul alegerilor europene veți găsi informații despre cum puteți vota, știri și rezultatele alegerilor din 2019.

Spre exemplu, în România, urnele se deschid duminică, 26 mai 2019. Cetățenii români care locuiesc într-o altă țară din UE au dreptul să voteze fie pentru candidații din România în secțiile de votare organizate în cadrul ambasadelor sau consulatelor, fie pentru candidații din țară de reședință.

Citește acest infografic pentru a afla mai multe detalii.

Fii la curent cu cele mai recente știri despre alegerile europene, urmărește site-ul nostru.


Care este miza?

Participarea la vot la alegerile europene înseamnă să-ți exprimi punctul de vedere cu privire la direcția pe care UE trebuie să o urmeze în următorii cinci ani în materie de comerț internațional, securitate, protecția consumatorilor, combaterea schimbărilor climatice și creșterea economică. Eurodeputații nu influențează doar procesul legislativ, dar urmăresc și activitatea altor instituții europene.

Totodată, participarea la vot înseamnă să ai un cuvânt de spus asupra politicilor care ne influențează viața de zi cu zi. Pentru a afla mai multe detalii despre ce a făcut UE pentru tine și regiunea ta, consultă https://what-europe-does-for-me.eu/

În plus, pe acest website poți afla mai multe informații despre impactul UE asupra sănătății, locurilor de muncă, cumpărăturilor, educației, familiei și economiilor.

Pentru a vedea felul în care intenționează să voteze europenii la următoarele alegeri, consultați aceste estimări, care sunt actualizate regulat.

Pentru a vedea rezultatele alegerilor în toate țările UE și componența noului Parlament, verificațisite-ul rezultatelor în noaptea alegerilor. Tot aici găsiți date privitoare la alegerile anterioare. 

Cu toții suntem implicați

Fiecare dintre noi are motivele sale de a merge la vot. Tu de ce votezi? Aruncă o privire peste această prezentare generală și spune-le prietenilor tăi care sunt ideile tale. Europa ne aparține tuturor, iar participarea la vot este primul pas prin care poți să contribui la dezvoltarea democrației europene. Înscrie-te pe https://www.dedataastavotez.eu/ pentru a te implica, iar apoi invită-ți prietenii și familia să facă același lucru.

Pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța votului, sunt organizate o serie de evenimente pe această temă în toată Europa. Află ce se întâmplă în regiunea ta:https://romania.dedataastavotez.eu/

Dacă ești pregătit să-ți dedici câteva ore pe lună pentru a consolida participarea cetățenească, implică-te: https://www.dedataastavotez.eu/join_the_team


Descarcă aplicația „Citizens’ App”, care îți oferă informații referitoare la impactul Uniunii Europene asupra mai multor aspecte ale vieții noastre.

      (europarl.europa.eu)Colectare a deşeurilor reciclabile: 31 mai, 1 iunie

28. Mai 2019

Campanie cu premii de colectare a deşeurilor reciclabile de la populaţie.

Pe podium la faza Interjudețeană la competiția „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa”

30. Mai 2019

n data de 24 Mai a.c., s-a desfăşurat faza Interjudeţeană a competiţiilor şcolare „Cu viaţa mea apăr viaţa„ la start prezentându-se echipaje reprezentative ale județelor Cluj, Bistrița Năsăud, respectiv Bihor.

Siguranța în mediul online

22. Mai 2019

În data de 14 mai 2019, la casa de evenimente Gödör, am organizat Campania de prevenire "Siguranța în mediul online", la care au participat aproximativ 100 de elevi și 8 profesori.

Proiectul PRACTICĂ DE CALITATE - ABSOLVENȚI COMPETITIVI PE PIAȚA MUNCII in cadrul programului ERASMUS +,Actiunea KA 1 VET

13. Mai 2019

Proiectul a debutat în luna septembrie 2018 şi se încheie în august 2020,avand doua fluxuri in Portugalia-Barcelos an scolar 2018-2019 si in Spania-Granada an scolar 2019-2020.

 
 
În cazul unor eventuale probleme de protecția consumatorilor accesați:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Toate drepturile rezervate ©
Orașul Valea lui Mihai
Hosted by: